Германските „Зелени“ искат официални преговори за правителство със социалдемократите и либералите

Германските „Зелени“ искат официални преговори за правителство със социалдемократите и либералите

Партията на „Зелените“ в Германия обяви днес, че иска да започне официални тристранни преговори с Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и със Свободната демократическата партия за съставяне на управляваща коалиция, предаде Ройтерс.

Съпредседателят на „Зелените“ Роберт Хабек заяви пред журналисти, че неговата партия „предлага на Свободната демократическа партия заедно да се обърнат към Германската социалдемократическа партия и да преминат от фазата на проучвателните обсъждания...към тристранни преговори“.

„Засега това е предложение към Свободната демократическа партия. Нека видим как ще реагират“, коментира Хабек, като добави, че между партията му и двете други формации продължава да има съществени различия. „Много неща все още не са обсъдени“, каза той.

Представители на трите партии вече са се срещали поотделно едни с други, но досега не е имало тристранни преговори, отбелязва Ройтерс. ГСДП, която спечели последните парламентарни избор в страната, заяви в неделя, че е готова за тристранни преговори с двете по-малки партии.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ