Инициативен комитет с "цвета на нацията" ще издигне Радев и Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2

Инициативен комитет с цвета на нацията ще издигне Радев и Йотова за втори мандат на Дондуков 2

Инициативен комитет с "цвета на нацията" ще издигне Радев и Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2

Инициативен комитет ще номинира официално Румен Радев и Илияна Йотова като кандидат-президентка двойка за втори мандат. Съставянето му е в напреднала фаза, предстои скоро да бъде обявен, а в него ще има хора от най-различни политически цветове, съобщи самата Йотова в Свищов днес, където  участва в откриването на учебната година в Стопанската академия "Д.А. Ценов".

"Ще има хора от най-различни политически цветове с най-различни идеи и смея да твърдя, че сред тях ще бъде и цветът на България.", коментира тя за състава на формацията, която ще издигне настоящата кандидат-президентска двойка за изборите на 14 ноември.

Йотова припомни, че с Радев са обявили желанието си да се включат в надпреварата за "Дондуков" 2 още в началото на тази година, защото не искат да бъдат "инструмент в ръцете на политическите партии".

Промяната задължава много, отбеляза Йотова по повод официално обявеният вчера нов политически проект на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя. "За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички", добави тя.

Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и според първите заявки ще бъде по-скоро центристка партия.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече "читави хора" от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят.

"Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака", подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя. Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени, посочи още тя.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ