Кирил Петков: Изглежда, че ще бъдем първи (допълнена)

Кирил Петков: Изглежда, че ще бъдем първи (допълнена)

Кирил Петков: Изглежда, че ще бъдем първи (допълнена)

Изглежда, че ще бъдем първа политическа сила, обяви веднага след края на изборния ден Кирил Петков във видеообръщение във фейсбук страницата на "Продължаваме промяната".

"Здравейте, приятели, в момента е 8 часа, изглежда, че ще бъдем първа политическа сила, има още един час, този час не трябва да го изпускаме. Всеки от нас, който може, както може, трябва да отиде да гласува, да се обади на баба си, на леля си, на чичо си, на майка си, на който се сети. Приятели, сега е моментът да покажем, че България е тръгнала на пътя на промяната и няма връщане назад", казва Петков във видеото.

Заедно с него е и Асен Василев, който добавя: "Всеки, който е на опашката, изчакайте си реда и, българите в чужбина, разчитаме на вас."

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила, 121 депутати ще се случи!, каза малко по-късно Кирил Петков пред журналисти на пл. "Св.Александър Невски".
България ще се управлява от коалиция, България започва един нов път и заедно ще успеем да направим целия потенциал на тази страна и всички да се гордеем от нея", коментира Петков. На България й трябва редовно правителство, подчерта той.  Българските избиратели свършиха тяхната работа, сега ние трябва да свършим нашата, допълни съоснователят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.  Ще бъдем много диалогични, ще бъдем консистентни с това, което сме заявявали през цялата предизборна кампания, обеща ентусиазирано още Петков. Той заяви, че ще работят заедно с "Демократична България". Ще говорим и с всички парламентарни групи, без ГЕРБ и ДПС, подчерта той. "Единственото условие е - трябва да спрем тази корупция, трябва да направим правосъдната система работеща - това са двете условия, пред които няма да отстъпим. Всичко друго трябва да обсъдим заедно", коментира Петков.

По думите му целите с "Демократична България" са много близки. Работеща правосъдна система, силна антикорупционна агенция, нулева корупция са все общи теми, посочи Петков. Независимо дали си ляв, център или десен, тези първи победи на България са важни и би трябвало да се обединим около тях, допълни той. Коалиция се постига с преговори, не очакваме те да са лесни, коментира Асен Василев. "Не сме обсъждали постове с никого, първо трябва да се разберем за политики. След това да видим кои ще са най-подходящите хора тези политики да бъдат реализирани", каза той в отговор на въпрос дали ще предложат пост на Мая Манолова.
"Ще вкараме и душа, и сърце България да тръгне по един нов път. Ще направим всичко, което зависи от нас, България да има редовно правителство, коалиционно правителство", коментира Петков. "Има толкова много проблеми да решаваме. Осъзнаваме тежестта на тази отговорност и ще подходим по най-отговорния начин", каза Петков. Ще работим от сутрин до вечер, както работихме в последните 4 месеца в служебното правителство, допълни той.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ