Великобритания вади 2 млрд. паунда за Брекзит без сделка

Великобритания вади 2 млрд. паунда за Брекзит без сделка

Правителството на Великобритания каза, че заделя 2,1 милиарда лири за подготовка за излизане от Европейския съюз без сделка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Финансовият министър Саджид Джавид заяви, че допълнителните пари за Брекзит ще бъдат използвани за наемане на 500 гранични служители, осигуряване на снабдяване с лекарства, информиране на обществеността и други дейности.

Правителството планира да похарчи 1,1 милиард лири веднага. Милиарди лири бяха похарчени преди първоначално предвижданата дата за Брекзит на 29 март.

Министър-председателят Борис Джонсън казва, че Великобритания ще напусне ЕС на новата дата 31 октомври със или без сделка.

Икономисти предупреждават, че никакви приготовления не могат да премахнат отрицателните последици от Брекзит без сделка. Много инвеститори казват, че Брекзит без сделка би предизвикал сътресения в световната икономика, би вкарал Великобритания в рецесия, би причинил смут на финансовите пазари и би отслабил позицията на Лондон като водещ международен финансов център.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ