"Национални дни на кариерата" в София - над 125 компании предлагат работа и стаж. Форумът тръгва към още 7 града

Национални дни на кариерата в София - над 125 компании предлагат работа и стаж. Форумът тръгва към още 7 града

"Национални дни на кариерата" в София - над 125 компании предлагат работа и стаж. Форумът тръгва към още 7 града

Летящ старт в кариерата, бърз преход от образование към реализация - за 18-та поредна година най-мащабният кариерен форум у нас прави възможно всичко това като среща бизнеса с младите хора. "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" стартира по традиция от София днес, където в рамките на два дни над 125 компании ще предложат работа и стаж на студенти и млади специалисти. Освен срещата с работодатели на щандовете от изложението, всеки посетител ще има възможността да получи съвет как да се представи на интервю по време на тестови интервюта на щанда на JobTiger, а в рамките на CV работилницата на Нестле България – да зададе въпроси за съставянето на CV. Част от програмата е и възможността посетителите да проверят нивото си на английски език в специално обособени кътове на езикови училища Intellect.

След София „Национални дни на кариерата“ 2019 продължава с тур в още 7 академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки голяма част от българските региони.

Всяка година „Национални дни на кариерата“ се посещава от между 10 и 15 хиляди млади хора, като средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума им дава добър шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната. Като резултат от това през годините над 45000 души са намерили работа или стаж. Това е особено важно сега, когато намирането на нужните служители вече е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България. До края на форума, в събитията в цялата страна ще се включат близо 180 компании. Те ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След софийското събитие, кариерният форум продължава във:

* Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта;

* Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет;

* Русе – 25 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";

* Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

* Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;

* Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека;

* Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България. "Мечтайте смело, целете се високо, защото всичко е възможно!“, пожела на всички участници изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ