Американски милиардер купува "Челси"

Американски милиардер купува Челси

Американски милиардер купува "Челси"

Американският милиардер Тод Боули ще подпише днес предварителния  договор за придобиването на лондонския футболен клуб Челси, съобщава Mirror.

Според изданието сделката ще възлезе на почти 5 милиарда долара (4 милиарда британски лири). Боули, който в момента притежава дялове в бейзболния клуб "Лос Анджелис Доджърс" и баскетболния отбор "Лос Анджелис Лейкърс", направи предложение да купи Челси на руския милиардер Роман Абрамович на 9 март. По-късно стана известно, че Боули е един от основните кандидати за покупката на клуба.

В края на февруари Абрамович предаде ръководството на клуба на настоятелството на благотворителната фондация "Челси". На 2 март той обяви, че е решил да продаде отбора заради санкции. Руснакът каза още, че не възнамерява да иска връщане на дълга на клуба от 1,51 милиарда паунда, но по-късно, на 3 май, информира британското правителство, че иска да получи средствата, отпуснати на Челси след продажбата на клуба. 

Абрамович купи Челси през 2003 г. за £140 милиона. Оттогава лондонският клуб става шампион на английската Висша лига (EPL) пет пъти, печели Шампионска лига и Лига Европа два пъти, печели ФА Къп пет пъти и три пъти Купата на английската лига.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ