Дафовска подаде оставка като председател на Федерацията по биатлон

Дафовска подаде оставка като председател на Федерацията по биатлон

Дафовска подаде оставка като председател на Федерацията по биатлон

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска подаде оставка като председател на Българска федерация по биатлон, съобщава Gong.bg. Причината е здравословни проблеми.

На следващото си заседание на 11 май 2022 година Управителният съвет ще насрочи дата за Общо събрание, което да избере нов президент на федерацията. На 14 април Дафовска беше преизбрана за председател на Редовното Общо събрание на централата, но сега реши да се оттегли от поста.

Екатерина Дафовска е най-успялата българска биатлонистка. В кариерата си има олимпийска титла, европейска титла, както и два бронзови медала от световни първенства. Тя печели първия и единствен златен медал за България от Зимни олимпийски игри, в Нагано на 9 февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално. Дотогава България има само бронзово отличие, спечелено от Иван Лебанов на провелите се в Лейк Плесид, Зимни олимпийски игри от 1980 г.

Дафовска печели и златен медал в индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени на Европейското първенство по биатлон през 2004 г. в Минск. Тогава 28-годишната чепеларка прави само две грешки в стрелбата и заема първо място с общо време 46:14,7 минути. Така към олимпийската титла от Нагано прибавя и европейската в тази дисциплина. Неин личен треньор е Боран Хаджиев, а в националния отбор Николай Болчев. През март 2007 г. обявява, че прекратява състезателната си кариера. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ