„Олимпийските игри на стероиди“ на Питър Тийл търсят финансиране за 300 млн. долара

„Олимпийските игри на стероиди“ на Питър Тийл търсят финансиране за 300 млн. долара

Enhanced Games, планирано събитие в стил Олимпиада, което приветства допинга и е подкрепено от милиардера Питър Тийл, е в преговори за набиране на финансиране от около 300 млн. долара, предаде Bloomberg.

Базираната в Лондон компания проведе първоначални разговори с няколко потенциални инвеститори, включително държавни инвестиционни фондове, за комбинация от дългово и капиталово финансиране преди първия турнир през следващата година, каза в интервю съоснователят Кристиан Ангермайер. Той отказа да сподели повече подробности за условията по финансирането.

Enhanced Games обещава годишно събитие, което позволява на състезателите да използват допинг за подобряване на представянето и включва лека атлетика, плуване, вдигане на тежести и други спортове. Организацията е подкрепена и от Баладжи Шринивасан, крипто инвеститор и бивш изпълнителен директор на Coinbase Inc.

Концепцията беше критикувана от Международния олимпийски комитет и антидопинговите органи като нарушение на честната игра и опасна за здравето на спортистите. Повечето спортни лиги и федерации в световен мащаб забраняват субстанциите, повишаващи спортната ефективност.

„Вярвам, че науката е на моя страна“, каза Ангермайер, като добави, че много анонимни проучвания показват, че допингът е широко разпространен сред спортистите в състезателните спортове.

Всички състезатели ще трябва да преминат медицински прегледи и могат да приемат само вещества, одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ, като анаболни стероиди и хормони на растежа, според Ангермайер. „Те имат много, много малък риск, ако се приемат правилно“, каза той..

Игрите ще включват десет дисциплини, включително плуване свободен стил, бягане на 100 метра и бойни спортове. Въпреки че все още няма определена дата или място за събитието, Ангермайер каза, че много градове са изразили интерес да бъдат домакини на първото му издание.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ