Пилотите на Ryanair в стачна готовност, планират протести през август и септември

Пилотите на Ryanair в стачна готовност, планират протести през август и септември

Пилотите на Ryanair в стачна готовност, планират протести през август и септември

Пилотите на Ryanair започват стачни действия с искания за по-добри условия на труд и по-високи заплати. Това може да се отрази сериозно на плановете на клиентите на нискотарифната авиокомпания, съобщава Си Ен Ен.

Асоциацията на британските пилоти съобщи, че 80% от членовете ѝ са гласували в подкрепа на стачката, която ще е двудневна и ще се проведе на два пъти в рамките на две седмици - на 22 август и на 2 септември, информира БНТ.

Най-големият нискотарифен превозвач в Европа не успя да постигне споразумение със служителите си по ключови искания.

От авиокомпанията призоваха за подновяване на преговорите, като заявиха че по-малко от половината от британските й пилоти са членове на профсъюза.

Членуващите от авиокомпания Ryanair в британския пилотски синдикат гласуваха днес в подкрепа на стачни действия по-късно този месец, предаде Ройтерс.

Причината е спор с ръководството относно условията на труд, съобщи синдикатът Британска асоциация на пилотите.

В имейл, пратен от Британската пилотска асоциация до членовете ѝ, синдикатът казва, че неговите членове са пратили много ясно и силно послание до компанията и че 79,5% от подадените гласове са били за стачни действия. Британската пилотска асоциация остава ангажирана за намиране на решение за уреждане на спора с Ryanair.

Авиокомпания Ryanair заяви, че стачните действия имат подкрепата на едва 30% от нейните пилоти и че само половината от тях са членове на Британската асоциация на пилотите. Компанията смята, че стачните действия ще породят притеснения за клиентите по време на празниците и ще нарушат техните планове за пътуване. Компанията призовава синдиката да се върне на масата на преговорите и се извинява искрено на клиентите за несигурността за тях, която може да възникне от стачните планове на пилотския синдикат.

През 2017 г. Ryanair се съгласи да признае синдикатите за първи път, което породи серия от стачни действия миналата година и накрая се стигна до подписване на колективни трудови договори между Ръанаир и седем пилотски синдиката в Европа. Но Британската пилотска асоциация твърди, че пилотските синдикати в Испания, Ирландия, Швеция и Германия са постигнали малък, ако не и никакви значителен напредък в разговорите с Ryanair.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ