Прекратиха делото срещу Джефри Епстайн, раследването на вероятните му съучастници продължава

Manager News

Американски федерален съдия вчера официално прекрати производството по криминалното дело за сексуален трафик на хора срещу финансиста Джефри Епстийн, след като той почина в затвора по-рано този месец, предаде Ройтерс.

Съдия Ричард Бърман каза вчера на съдебно заседание, че законът го задължава да прекрати делото.

Прокурорите обявиха, че разследването на предполагаемите престъпления на Епстийн ще продължи и прекратяването няма да им попречи да повдигнат обвинения срещу вероятни негови съучастници.

Адвокатите на Епстийн не направиха коментар.

66-годишният Епстийн беше арестуван на 6 юли и пледира "невинен" по обвинения в сексуален трафик на десетки непълнолетни момичета, някои от които са били 14-годишни. На 10 август той беше открит мъртъв в килията си в затвор в Манхатън, припомня БТА. Съдебен лекар се произнесе, че Епстийн се е обесил.

Според прокуратурата, в периода 2002-2005 г. той е организирал посещения в дома си в Манхатън на десетки момичета, които подлагал на тормоз и сексуално насилие. Сред неговите познати и приятели са били високопоставени личности не само в САЩ, а и в други държави, включително бивши държавни глави, членове на британското кралско семейство, големи предприемачи, звезди на шоубизнеса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ