5 неща, които трябва да знаете преди да стартирате бизнес

5 неща, които трябва да знаете преди да стартирате бизнес

Пробите и грешките са неизбежна част от правенето на бизнес. Като предприемачи откривате, че понякога трябва да сгрешите, за да постигнете успех. Всъщност, някои грешни стъпки може да са неизбежни, но можете да се спасите от скъпи грешки и години загубено време, като се поучите от тези уроци, които аз самият научих по трудния начин, казва Стив Тан, предприемач с над 14 години опит в електронната търговия, основал няколко стартиращи компании. Тан е и главен изпълнителен директор на LeapVista, образователна компания, която предлага трансформативно наставничество и обучение от електронна търговия от световна класа.

1. Проверете качеството на продукта при доставката - Не винаги се насочвайте към доставчици, които предлагат най-ниски цени, без първо да проверите качеството на своите продукти. Това в дългосрочен план може да ви навреди. Винаги правете тестова поръчка при избраните от вас доставчици, за да можете да проверите качеството на продукта и да видите точно какво ще получат вашите клиенти. Това ще ви спаси от скъпи грешки в бъдеще.

2. Не разчитайте само на един доставчик - Изборът на добри доставчици е от решаващо значение за успеха на вашия онлайн магазин. Ето защо потърсете от три до пет надеждни доставчици. Оценете внимателно всеки един от тях, за да можете да определите доставчика, който трябва да получи по-голямата част от вашите поръчки. Обърнете внимание, че дори и най-добрите доставчици могат да изчерпят запасите си. Това е често срещана ситуация, особено когато продавате популярни продукти. Доставчикът ви трябва да ви държи в течение, когато има проблем с производството или с веригата на доставки. Вашата отговорност обаче е да гарантирате, че клиентите ви могат да получат своите продукти и да гарантирате, че те са информирани, ако има закъснения във времето за доставка. Отделянето на време за изграждане на силни връзки с различни доставчици определено ще ви се отплати в дългосрочен план.

3. Инвестирайте в осигуряване на страхотно обслужване на клиентите - Справянето със запитванията на клиентите е ваша работа, поради което е важно да обърнете внимание на жалбите възможно най-бързо. Пренебрегването на тези жалби може да нанесе сериозен удар върху оценките на удовлетвореност на клиентите ви и може да доведе до загубени възможности за вашия бизнес.

4. Разнообразете източниците си на трафик - Уверете се, че трафикът на уебсайта ви идва от множество източници. Изключително важно е да имате резервни планове, когато управлявате бизнеса си, защото те ви дават гъвкавост и възможности, когато има криза. Помислете за някои алтернативни източници на трафик като Snapchat реклами, Pinterest реклами, Google Shopping, Google AdWords и SEO (оптимизация за търсачки). Трябва да бъдете проактивни в диверсификацията на източниците на трафик, така че да не страдате от драстични загуби, когато има алгоритмични актуализации във Facebook или Google.

5. Стремете се към глобален пазар - Красотата на дропшипинг бизнеса е във възможността да се продава в световен мащаб. Обаче има много възможности на задграничните пазари, където често ще намерите по-малко конкуренция за вашите продукти. За да се подготвите за това, проверете дали вашият терминал за плащане поддържа различните валути, използвани в други държави, и дали има допълнителни такси, които трябва да бъдат направени.

P.S. Като експерт в електронната търговия с над 14 години опит в дропшипинг индустрията, това са нещата, които бих искал да знам, когато започнах, за да мога да направя нещата както трябва от първия път. Погледът назад е основен актив и погледът назад към нашите минали опити и грешки може да ни предостави уроците, които ще ни покажат пътя напред. Учете се от моите грешки и от други собственици на бизнес за електронна търговия.

Източник: entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ