2172 лв. среден доход за завършилите икономически специалности у нас

2172 лв. среден доход за завършилите икономически специалности у нас

2172 лв. среден доход за завършилите икономически специалности у нас

Средният облагаем доход на завършилите икономически специалности в УНСС през последните 5 години е 2172 лева, което е с около 20% над средното за страната по това направление. Има и специалности, които се реализират със заплати от над 4 500 лв. месечно. Това посочи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на новата академична година в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/.

„Икономиката винаги е била един от определящите фактори за големите човешки скокове в историята. Казвам това, не за да ви подготвя за важността на всички лекции през настоящата академична година, а за да ви поздравя, че сте избрали да учите тук и да ви уверя, че вашите преподаватели ще дадат всичко от себе си за да ви подготвят за бъдещите предизвикателства“, каза той. Над 98% от завършващите УНСС се реализират на пазара на труда скоро след дипломирането си. Министърът отбеляза, че най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа продължава да бъде сред лидерите по обучението и подготовката на специалисти в професионално направление „Икономика“.

През тази година броят на кандидат-студентите в УНСС е рекорден, отчете ректорът проф. Димитър Димитров. По думите му днес се подписва колективен трудов договор за увеличение на заплатите на преподавателите и целия екип на университета благодарение на допълнителни средства, осигурени от правителството за висшите училища.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ