Лектори

д-р Румяна Грозева

д-р Румяна Грозева

изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Стара Загора

Д-р Румяна Грозева има докторска степен по икономика от Института за икономически изследвания на Българската Академия на науките с фокус върху устойчивото регионално развитие и ролята на местното самоуправление в него. Докторатът й надгражда магистърската степен от Университета за национално и световно стопанство, София.

Д-р Грозева има 7-годишен опит в държавната администрация. От 2008 г. тя е Изпълнителен директор на АРИР - Стара Загора. В периода 2018 г. - 2021 г. е член на Борда на директорите на Индустриална Зона Загоре. В периода 2018 г. - 2023 г. е ръководител на проект De Carb, който е водещ в диалога за зелена трансформация на икономиката на региона Стара Загора.

От април 2021 г. е координиращ мениджър на Европейски иновационен хъб Загоре.  През 2022 г. прави изследвания, свързана с устойчивото регионално развитие в Международния съвет за икономическо развитие във Вашингтон, Окръг Колумбия, САЩ, като стипендиант на Програма Fulbright. Д-р Грозева е преподавател в Софийски университет и Тракийски университет.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ