Пъстри супички за лятото (III част)

Пъстри супички за лятото (III част)

Представяме ви третата част на вкусния списък от супи, които екипът на Супичка е съставил за вас.

Питателни и пъстри, ароматни и подмамващи, български и чуждестранни, рецептите са бързи, лесни и много вкусни.

Рибена чорба

За приготвянето на вкусна рибена чорба трябва да се следват няколко златни правила. Първото е, че за вкусна рибена чорба е необходимо тя да бъде приготвена с по-голямо количество риба, или колкото повече риба, толкова по-вкусна е рибената чорба. Второто правило гласи, че вкусна рибена чорба без девисил няма. Девисилът е задължителен за рибената чорба, като най-добре е девисилът да бъде пресен, но ако нямате подправката в прясно състояние може да ползвате и сух. Следвайки тези правила, приготвянето на рибена чорба е лесно, а полученият резултат - много вкусен.

Супа от свински джолан

Супата от свински джолан е от онези супи, с които човек може да се засити. Супата от свински джолан се приготвя много лесно, но отнема малко повече време, тъй като джоланът трябва да е сварен много добре. Макар и приготвена с малко продукти супата от свински джолан има богат и силен вкус. 

Шкембе чорба

Шкембе чорбата е деликатес, лек и елексир. Шкембе чорбата спада към онези ястия, за които се носят легенди. Шкембе чорбата е от признатите лекове срещу махмурлук, към шкембе чорбата се обръщаме често сутрин след тежка вечер. Да приготвиш вкусна шкембе чорба вкъщи е лесна задача, като единственото условие е да имате качествено и чисто шкембе. Рецептата за шкембе чорба е рецепта от българската национална кухня, която е на голяма почит и уважение, рецепта задължителна за всяка закусвалня и и за всяко заведение с национални ястия.

Гъста гъбена супа

Една от най-лесните, но същевременно най-ароматните супи, които може да приготвите набързо удома, е гъбената супа. Варианти за гъбена супа има много. Може да приготвите бистра гъбена чорба без застройка, или пък гъбена крем супа. Рецептата за гъста гъбена супа е още една идея за рецепта за гъбена супа. Приготвената по тази рецепта супа е много по-засищаща и плътна, супа, която може да ви засити както за обяд, така и за вечеря. Идеята на гъстата гъбена супа е да се приготви с различни видове гъби, за да бъде с още по-богат аромат. Може да ползвате гъби печурки, гъби кладница, гъби пачи крак, гъби челядинки, гъби манатарки.

Агнешка супа с лапад - агнешки борш

През пролетните месеци, когато лападът е свеж и е в изобилие, а агнешкото месо е прясно и вкусно, агнешката супа с лапад е една много интересна и различна идея за това, как да приготвим агнешко месо. Агнешката супа с лапад е с много плътен и богат вкус, много засищаща и представлява един по-различен поглед на тема “агнешка супа”. 

Пролетна витаминозна супа с коприва, лапад, левурда и свежи подправки

Тази супа е истинска бомба с витамини. Едва ли има супа, която да съдържа повече и по-полезни съставки. Събрани в едно ястие, копривата, лападът и левурдата превръщат пролетната супа в пролетен деликатес, който е не само невероятно богат на вкус и аромати, а и дава сили и енергия. Витаминозната супа от коприва, лапад, левурда и свежи подправки се приготвя бързо и лесно, чудесна идея за разнообразяване на менюто. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ