Mercedes разходи най-футуристичния си автомобил в Сан Франциско

Колко различни би било, ако можехме да влезем в колата си, за да си починем, докато тя ни откара някъде, без дори да докосваме волана?

Традиционните автомобилни и технологични компании работят за такова бъдеще чрез развитието на самоуправляващи се коли. Сред тях е и германската Mercedes-Benz. Тя създаде собствен луксозен прототип на такава, с много футуристичен вид. Моделът бе представен за първи път на Международното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас през януари 2015 г. Сега компанията пусна прототипа си пробно из улиците на Сан Франциско, съобщава американското списание Entrepreneur. С това успя да привлече вниманието на десетки минувачи - дизайнът на автомобила е действително впечатляващ. Мнозина споделиха снимки в социалните медии. 

Концепцията за кола F 015 е за превозно средство, което отива отвъд автоматизираните системи за спиране и завиване. Автомобилът е направен да бъде за човека в него същински "домашен хол на колела", в чиято обстановка собственикът да може да се отпусне и да общува с до четирима приятели, които са му на гости. И понеже става дума за Mercedes, интериорът е изработен от материали като ореховото дърво, естествената кожа, полирания алуминий, стъклото, синьото ненатрапчиво LED осветление. 

Не е ясно дали колата се е движила по улиците на Сан Франциско под контрола на човек или сама. Но, при всички случаи, с нея компанията успя да събере внимание. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври