Nissan пуска безпилотен автомобил догодина

Nissan пуска безпилотен автомобил догодина

Nissan пуска безпилотен автомобил догодина

Ръководствота на японския автоконцерн Nissan планира да пусне за продажба в Япония през 2016 г. първия си безпилотен модел автомобил, стана ясно на пресконференцията на компанията по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

„Искаме колкото се може по-бързо да демонстрираме тази технология на японскиs пазар”, заявиха представители на автопроизводителя. Внедряването на безпилотните функции в новите модели на Nissan ще става постепенно. Първите от тях, които се очаква да се появят на пазара през 2016 г., ще отменят напълно водача само по време на движение по дълги, прави участъци от магистрали. Появата на автомобили, способни да се справят сами с движение по градски улици и да реагират на много препятствия е планирано за 2020 година.

Главното препятствие по пътя към внедряването на безпилотни автомобили в масово производство са законодателните норми, коментират още от компанията. „Автомобилните производители трябва да отговорят на изискванията на регулаторите в различните страни. Предстои ни да извършим немалко демонстрации на тази технология, за да ги убедим, че водачите могат да свалят ръце от кормилото”, добавят от Nissan.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ