Откриха над 8 млн. евро необслужван кредит в КТБ

Откриха над 8 млн. евро необслужван кредит в КТБ

Откриха над 8 млн. евро необслужван кредит в КТБ

Над 8 млн. евро необслужван кредит от Корпоративна търговска банка (КТБ) са установили  временните синдици, става ясно от ежеседмичните им отчети, публикувани от Фонда за гарантирани на влоговете. Длъжникът е класифициран като "солиден" и към него е изпратена нотариална покана за изпълнение на задължението му, съобщи БНР. 

Тъй като голяма част от действията на временните синдици се отнасят до отношения, които са банкова тайна, в отчетите им няма информация за имената на клиентите на банката. "Солидният" длъжник е еднолично акционерно дружество (ЕАД) и е променил името си, става ясно от отчета на временните синдици. Задължението му е към еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) по банков договор в размер на повече от 8 млн. евро. 

По друг банков кредит те са сезирали прокуратурата за евентуално престъпление. Кредитът е от 2009 година. 

Временните синдици, които подготвят КТБ за процедурата по несъстоятелност, са създали работна група, която ще разгледа всички искания за цесии, постъпили след отнемането на лиценза на банката. Продължава и работата по обявяване за недействителни прихващания на суми в Корпоративна търговска банка. Една от исковите молби за обявяване на недействително е за прихващане за 500 000 евро. 

Проведен е и разговор с международна одиторска компания, която да изготви правни становища по прихващанията, извършени преди отнемането на лиценза на банката. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ