Акциите на Мърдок поевтиняха с още 5%

Акциите на Мърдок поевтиняха с още 5%

Акциите на групата News Corporation, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, поевтиняха с още 5% при днешната търговия на азиатските борси. През миналата седмица акциите на медийната корпорация поевтиняха с 12%.

Причината за големите загуби е скандалът с подслушването от страна на журналисти на Рупърт Мърдок, предават световните агенции.

Според анализатори инвеститори разпродават акции от News Corporation поради опасения, че през следващите месеци компанията ще претърпи сериозни загуби, заради загуба на доверие.

Преди около десет дни заради скандала бе затворен таблоидът News of the world.

Властите установиха, че британски частен детектив, нает от изданието, за да го снабдява с информация, е имал достъп до телефонния номер на ученичка, която се е водила в неизвестност. Той е успял да прослуша част от гласовите й съобщения и дори ги е изтривал, като така е давал надежда на родителите й, че тя е жива и същевременно е унищожил важни полицейски улики.

Детективът е имал достъп до номерата и гласовите пощи на близките на загинали британски войници в Ирак и Афганистан. News of the World беше обвинен в подслушването (наричано от британските медии “hacking”) на множество знаменитости, политици и жертви. Полицията на Острова сочи около 4000 потенциални „мишени” са били следени от неделното издание. Всичките тези разкрития доведоха до спирането на 168-годишният таблоид.

Вчера медийният магнат Мърдок разпространи в британската преса статия, с която поднася своите извинения. Повече за това какво гласеше материалът вижте тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ