Бъдете винаги гладни за успех!

Бъдете винаги гладни за успех!

Бъдете винаги гладни за успех!

Ако сте в бизнеса, вие сте в продажбите. Защото всеки ден трябва да продавате себе си, своя продукт или услуга. В случай, че не сте сигурни, че сте личност, която може да има успех в продажбите, има някои простички промени в мисленето, които да предприемете и така да станете свой собствен агент по продажбите, промоутър, един вид "импресарио суперзвезда".

Това коментира Харви Маккий в електронното издание на сп. Entrepreneuer. Ето кои промени изброява той:

     1. Бъдете винаги гладни за успех. Добрият търговец е силно мотивиран, с твърда работна етика и видимо голяма енергия. Истинските търговци са упорити. Когато икономиката е зле, те са тези, които продължават да градят и да търсят контакта с клиента.

     2. Никога не правете компромиси с почтеността си. "Винаги съм вярвал, че да казваш истината е най-добрата политика. В бизнеса, особено днес, това е задължително", казва Маккий. Той разказва за изследване на Forum Corporation в Бостън, направено преди няколко години. В него участвали 341 търговци от 11 компании в 5 индустрии. Целта на проучването била да се открие кое различава топ производителите от средностатистическите производители в Америка в този момент. Резултатите били изненадващи: категоричният отговор на мнозинството не бил уменията, знанията или харизмата. Отговорът се свеждал до едно основно качество – честността. Когато потребителите имат доверие на търговците, те купуват повече от тях.

     3. Бъдете позитивни. Вашето отношение към света, не способностите ви, ще определят докъде ще стигнете. Можете да промените живота си като промените начина си на мислене. Когато трудният момент дойде, може да не е ваша вината за това, че сте паднали, но със сигурност ще е ваша, ако не сте се изправили.

    4. Бъдете авторитетни. Търговците „суперзвезди“ познават много добре продуктите, които продават, както и това, което предлага конкуренцията.

    5. Подгответе се. Иска се много "скучна" работа, за да се постигнат грандиозни резултати.

    6. Винаги имайте предвид репутацията си. Тя не се купува, може само да се печели с времето.

    7. Бъдете естествен човек, някой, с който е приятно да се общува.

    8. Показвайте най-доброто от себе си във всеки първи момент. Никога не получаваме втори шанс да направим добро първо впечатление.

    9. Поставете си цели. Победителите постигат цели, победените се оправдават. Целите не ви дават просто причина да се събудите рано сутрин. Те ви държат в движение през целия ден.

   10. Станете фанатик на тема потребителско обслужване.

   11. Никога не забравяйте да изслушвате. В живота не можете да научите нищо, ако не чуете какво казва другия.

   12. Не се вземайте насериозно. Не подценявайте чувството за хумор. Когато се появят неизбежните пречки по пътя, научете се да се смеете на тях.

   13. Създайте в себе си непреодолима жажда за самоусъвършенстване. Човек се учи, докато е жив. Посещавайте курсове, четете книги, гледайте видео с речите на хората, които ви служат за пример. Бъдете открити за всичко, което може да ви направи по-добри.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ