Министър Добрев и столичният кмет Йорданка Фандъкова дават старт на зеления форум днес

Министър Добрев и столичният кмет Йорданка Фандъкова дават старт на зеления форум днес

Зелената култура на нацията ще е в центъра на най-престижния у нас еко форум, който се организира за трета поредна година от сп. "Мениджър" и GLOBUL.

Официалният старт на събитието е в 10.30 ч. в специално изградените павилиони до Музея "Земята и хората".

Събитието ще бъде открито от столичния кмет Йорданка Фандъкова, а специален гост ще бъде Стефано Гарди - модератор и лектор на световния форум „Рио+20” в Бразилия, член на Световния бизнес съвет по устойчиво развитие.

 Първият лектор в дискусиите преди обед ще бъде министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Панелът е под надслов  „Националните политики 20+” и в него ще се включат още  Н.Пр. Стефано Бенацо, както и  ръководителите на три компании, доказали се с успешни практики за опазване на околната среда и устойчиво развитие - Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens в България, Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на "Екопак", Николай Христов, генерален мениджър на "Челопеч Майнинг".

 По време на първата част ще бъдат представени и основните изводи за промяната в културата на потребление и производство у нас вследствие на ориентирането на страната към зелена икономика. Те са част от доклад, изготвен по поръчка на сп. "Мениджър" от Центъра за икономическо развитие.

 Втората част на събитието ще е посветена на култура на производство и потребление. В нея ще участват: Десислава Йорданова, директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ, социоложката Мирослава Радева, Снежана Семова, изпълнителен директор на "Сейнт Гобен Вебер България", Мениджър на годината 2011 Станислав Разпопов, който е главен изпълнителен директор на „Дунапак Родина”, Константин Иванов, ръководител "Комуникации и маркетинг" в WWF България, Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" на GLOBUL

Очаквайте новини от Зеления форум!

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ