НАП погна бившия шеф на ДКЕВР

НАП погна бившия шеф на ДКЕВР

НАП погна бившия шеф на ДКЕВР

Национална агенция за приходите (НАП), съвместно със Софийска градска прокуратура (СГП), започва проверка на имущественото състояние на бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, съобщиха от приходната агенция.

Ревизорите на агенцията ще изследват доколко притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи. Проверката ще обхване и членовете на семейството му, както и близки до него дружества, съобщиха от приходната администрация. Резултатите ще бъдат изпратени на Софийска градска прокуратура.

При подобни проверки данъчните инспектори оценяват цялото притежавано от съответното физическо лице имущество и го съпоставят с приходите му. Ако се установи разлика, се начисляват дължимите данъци, заедно с лихвите за пет години назад.

Напомняме ви, че на 28 януари Ангел Семерджиев подаде оставка по настояване на премиера Бойко Борисов. Като причини за отстраняването му бяха посочени забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

Овакантеното място бе заето от Юлиана Иванова, която се задържа съвсем кратко. Вчера Борисов поиска и нейната оставка във връзка с това, че Иванова не е информирала Борисов за участието си във фирма, за която впоследствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ