Отпускат 6,5 млн. лв. на „Български пощи”

Отпускат 6,5 млн. лв. на „Български пощи”

Отпускат 6,5 млн. лв. на „Български пощи”

6,5 милиона лева ще бъдат преведени на „Български пощи” като допълнително компенсиране на универсалната пощенска услуга за 2013 г. Това съобщи  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов .

Решението на кабинета идва на фона на протест на пощенски служители и синдикати. Днес сутринта около 1000 служители на „Български пощи” излязоха на протест в столицата заради дълг на държавата към дружеството в размер на 22 750 000 лв. от 2011 г.

Демонстрацията бе организирана от Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ. Тя тръгна от централата на конфедерацията на площад „Македония” и стигна до сградата на Министерския съвет, където приключи по обяд, след като блокира за кратко центъра на София.

„С отпуснатите средства ще могат да се покрият всички необходими плащания. За следващата година ще бъде включена сума за компенсация, която се изчислява в момента”, обясни министър Папазов.

Допълнителните средства ще осигурят предоставянето на универсалната пощенска услуга на достъпни цени на територията на цялата страна.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ