Руските туристи у нас се увеличили с почти 40%

Руските туристи у нас се увеличили с почти 40%

Руските туристи у нас се увеличили с почти 40%

Още преди настъпването на летния сезон има регистриран бум на руските туристи. От началото на годината техния брой е нараснал с почти 40% на годишна база. Това съобщи генералният консул на Русия Юрий Салавьов, предаде Интерфакс.

По неговите думи руснаците все по-масово посещават България. За последните 5 години броят на руските туристи в балканската страна се е удвоил.

„Засега ръстът е стабилен благодарение на доброто съотношение между цената и качеството. В България идват преди всичко семейства, младежи. Има отлични условия за детски отдих”, каза консулът. В същото време той отбеляза, че България остава недооценена от руските туристи.

„Може да се идва не само заради плажовете, но и заради забележителностите. В България има възможности за екскурзионен, гастрономически и балнеоложки туризъм”, отбелязва Салавьов.

Друга основна причина руските туристи да се насочват все повече към България е почти липсващата езикова бариера, както и политическите събития, случили се в началото на годината в някои от традиционните туристически дестинации, които те са посещавали.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ