"Ферари" ще пуска по 4 модела годишно

Ферари ще пуска по 4 модела годишно

"Ферари" ще пуска по 4 модела годишно

„Ферари” ще предлага на клиентите си четири модела автомобили, като жизненият цикъл на всеки от тях ще е с продължителност от четири години. Това обяви изпълнителният директор на компанията Амадео Фелиса.

Засега от компанията планират да продават годишно по четири свои модела - два по-универсални като 612 и California и два суперавтомобила като 458 и 599. Това важи както за нов модел, така и за модифицирана версия на вече съществуващ модел на компанията. Очаква се изпълнението на плана да започне със замяната на 612 Scaglietti с кола с повече пространство в кабината, но не четириврата, като най-вероятно това ще стане до края на 2011 година.

Друг нов модел пък ще замести 599 през 2012 година. Вероятно през 2015 година ще влезе в производство и хибрид, макар според Фелиса идеята за такъв автомобил да не е особено вълнуваща. „Ще произвеждаме хибриди, защото, ако не го правим, Ferrari няма да съществува”, заяви той.

„Принудени сме да го сторим заради изискванията за повече икономичност и по-ниски нива на отделяни вредни емисии. Ние ще трябва да правим и други подобрения по отношение на аеродинамиката и олекотяването на колите си, защото не е достатъчно само те да са хибриди. Но дори не се подлага на обсъждане въпросът за промяна на идентичността на марката Ferrari. Ние няма да правим компромис с динамиката на автомобилите си”, допълва още той.

Моделите Scuderia и Spyder също ще бъдат пускани в продажба периодично, докато специалните модели на Ferrari, какъвто е Enzo например, ще се появяват на пазара по веднъж на всеки десет години.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ