Цената на газа без промяна в следващите месеци

Цената на газа без промяна в следващите месеци

Цената на природния газ ще остане без промяна от 1 януари. Това стана ясно след  открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

От "Булгаргаз" сами предложиха на комисията да утвърди цена на природния газ за първо тримесечие на 2014 г. в размер на 630,00 лв. за хиляда куб. метра без акциз и ДДС или точно такава, каквато е продажната цена през последните три месеца на тази година.

По време на заседанието стана ясно, че доставките на природен газ за страната ни не са застрашени, а "Булгаргаз" вече е завела дело за събиране на вземанията си срещу "Топлофикация - Враца" за около 2 млн. лева.

Основните длъжници на Булгаргаз са топлофикационните дружества в София, Враца, Плевен и Бургас, както и "Оранжерии - Петрич" и газоразпределителното дружество "Промишлено газоснабдяване" в Сливен, съобщи „Дарик”. Тези дружества формират над 90 на сто от вземанията на обществения доставчик или 124 млн. лв. Общо дълговете към Булгаргаз възлизат на 131 млн. лв. Единствено към врачанската топлофикация е заведено дело. При завеждането на делата се гледа и размерът на най-старото задължение, обясни Петров.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ