„Аладин Фуудс“ влезе в спор с агенцията по храните

„Аладин Фуудс“ влезе в спор с агенцията по храните

Веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" обяви в отворено писмо, че ще потърси компенсация за имуществени вреди от шефа на агенцията за храните Пламен Моллов и ще подаде сигнал до прокуратурата. Това се случи след като вчера директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) обяви, че "Аладин Фуудс" влиза в списъка на най-високо рисковите производства на пазара.

Той показа снимка, направена след проверка на месопреработвателно предприятие на фирмата в Съединение от 20 март миналата година, на която се виждат бели червеи в месото на дюнерите, посочва bTV.

"Заявяваме, че ще сезираме съответните компетентни органи, в това число и прокуратурата, за нанесените материални и морални щети, както и за уронване престижа на компанията. Ще използваме всички законови средства, за да защитим доброто си име и ще търси компенсация за претърпените имуществени вреди", съобщиха днес от фирмата. Според "Аладин Фуудс" нападките на Моллов целят да изместят фокуса от основния въпрос, а именно: "корупцията в структурите на БАБХ и нейния първоизточник, в лицето на изпълнителяния й директор".

"В нито един от съставените от БАБХ констативни протоколи във връзка с извършени проверки на обекти на Аладин фуудс ООД не се съдържат твърдения за посочените от г-н Моллов нарушения", категорични са от компанията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ