Airbus и Uber разработват глобална алтернатива на въздушни пътувания

Airbus и Uber разработват глобална алтернатива на въздушни пътувания

Airbus и Uber разработват глобална алтернатива на въздушни пътувания

Airbus и Uber разработват глобална алтернатива на въздушни пътувания, съобщи „Франс прес”. Пробни полети с хеликоптер ще започнат този четвъртък при откриването на американския фестивал за независимо кино „Сънденс”.

Новото звено от разработчици на европейския производител на въздухоплавателни съдове, което работи в Силициевата долина, „ще работи съвместно с компанията за наземни пътувания Uber за въвеждането на поръчкова транспортна услуга”, се казва в комюнике на Airbus.

То ще включва превоз с моделите хеликоптери H125 и H130, като цените на услугите още не са ясни. Целта е „нов бизнес модел за пилотите на хеликоптери, който да позволи достъп до повече потребители”.

Тазгодишният фестивал „Сънденс”, който ще бъде открит в щата Юта тази седмица, ще е първата възможност за „оценка на търсенето и предпочитанията на потребителите”, добави говорител на Airbus.

Услугата за автопревоза Uber е достъпна чрез мобилно приложение в стотици градове в 68 държави по света, коментира БГНЕС. Осъществяването на транспортна услуга от частни шофьори, които не преминават през регулацията на таксиметровите оператори, предизвиква спорове на много места.

Миналата година в България Комисията за защита на конкуренцията задължи шофьорите на Uber да спазват правилата на таксиметровия транспорт и по този начин ефективно спря използването на приложението у нас.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ