Австрийски дизайнер с награда Red Dot Design ще е основен лектор на Годишната конференция на БКДМП

Австрийски дизайнер с награда Red Dot Design ще е основен лектор на Годишната конференция на БКДМП

Австрийски дизайнер с награда Red Dot Design ще е основен лектор на Годишната конференция на БКДМП

Австрийският дизайнер Кристиан Крьопфел ще бъде основен лектор на Годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), която ще се проведе на 25 ноември в Боровец. Той притежава над 40 награди за дизайн, сред които престижните Red Dot Design Award, A'Design Award, German Design Award, European Product Design, SIT, IDA и др.

Крьопфел е завършил архитектура в Техническия университет във Виена, учил е също във Висшето училище по архитектура Ла Вилет, Париж и в Икономическия университет във Виена. Преподавател е в Университета по приложни науки във Винер Нойщат, Австрия. Той е куратор и автор на дизайна на над 50 експозиции, изложения и архитектурни събития. Сега подготвя мащабна изложба Sustainable Design 2023 по повод най-голямото търговско изложение във Виена "Living & Interior“. Най-новото му начинание е в тандем с Andrés Fredes - първата колекция от мебели с нулев въглероден отпечатък за бранда Guut GmbH. Специално за Годишната конференция Крьопфел ще изнесе лекция точно на тази актуална тема: въглеродно неутрални изделия от дървесина.

В конференцията ще се включи и друг интересен лектор - интериорният дизайнер Мелтем Караоглу, която е партньор и дизайн директор на британската компанията Casalia Design. Тя притежава 8 г. опит в сферата на архитектурата, маркетинга и управлението на производствени процеси. Експерт е в 3D визуализирането и създаването на мебели от среден и висок клас. Темата на презентацията на Караоглу на 25 ноември ще бъде с фокус върху износа на мебели за Великобритания и изискванията, на които трябва да отговарят те.

На конференцията ще бъдат представени още актуални данни за производството и потреблението на мебели, актуална статистика за вноса и износа на местно и европейско ниво, съвременните изисквания в дизайна, тенденциите в развитието на бранша пред следващите години, постиженията и добрите практики за българската и чуждестранна индустрия.

Ще бъдат обсъдени и предизвикателствата, пред които са изправени компаниите от двата сектора: трудностите със снабдяване с дървесина, повишаващите се цени на енергийните източници, липсата на добре обучени кадри и необходимостта от повишаване на квалификацията на служителите.

В рамките на най-големия форум за индустрията ще е и тържествената церемония по връчването на Годишните награди на БКДМП. Призовете ще отличат компаниите-членове на БКДМП за техните постижения и заслуги за развитие на сектора. По време на събитието ще бъде отбелязан и друг важен за Камарата повод - 30-годишен юбилей.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Не намериха купувач за емблематичните марки водка "Столичная" и "Московская"
Германската полиция арестува 25 души от заговорническа група за държавен преврат
Комисия гласува на първо четене държавата да може да поема контрола над "Лукойл Нефтохим"
На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти!
Петролът поскъпна на фона на надеждите за увеличение на търсенето в Китай*
Володимир Зеленски е личност на годината на списание „Тайм“
Компания на бившия президент на САЩ Trump Organisation бе призната за виновна за данъчни измами
Проф. Кантарджиев: Три са инфекциите, които ще са на обществено внимание декември и януари