Moody's погледна негативно на рейтинга на Германия

Moody's погледна негативно на рейтинга на Германия

Moody's погледна негативно на рейтинга на Германия

Международната рейтингова агенция Moody's понижи перспективата за германската икономика, предприемайки първата стъпка към понижението на пълния кредитен рейтинг на най-големия пазар на Европа, съобщи „Франс прес“

Агенцията понижи перспективата за германската икономика от „стабилна” на „негативна”, като предприе подобни ходове за Холандия и Люксембург, изпращайки непоколебимо предупреждение, че никоя икономика не е неприкосновена от кризата в Еврозоната.

Moody's съобщи, че трите страни, чиито рейтинги са на ниво ААА, са изправени пред рисковете от перспективата Гърция да напусне валутния съюз. Ако това се случи, негативният ефект ще се пренесе върху Испания и Италия, посочват анализаторите на Moody's. Дори и това събитие бъде избегнато, ще се наложи по-голяма колективна подкрепа за страни като Италия и Испания. Бремето на тежестта ще падне най-вече върху държавите с най-добър рейтинг в еврогрупата, ако тя остане в същия си състав.

„Нивото на несигурност относно перспективата за Еврозоната и потенциалният удар от правдоподобни сценарии за страни-членки вече не са в съответствие със стабилни перспективи. Реактивния и постепенен политически отговор от страна на европейските лидери като една от причините за продължаващото безпокойство”, съобщи рейтинговата агенция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ