Nokia свали наполовина цената на новия си смартфон

Nokia свали наполовина цената на новия си смартфон

Nokia свали наполовина цената на новия си смартфон

Смартфонът Nokia Lumia 900 трябваше да бъде триумфалното завръщане на пазара на финландския производител на мобилни телефони Nokia. Компанията обаче бе принудена да свали цената му наполовина едва седмици, след като бе представен, отбелязват авторите в „Дейли мейл”.

Бизнесът на Nokia продължава да се влошава, заради масовото навлизане на телефоните с операционна система (ОС) Android и на iPhone на Apple. Както и от растящия пазар на таблети.

Партньорството й с Microsoft трябваше да хване вниманието на публиката. (Най-новите смартфони на компанията работят с ОС Windows.). Това обаче не се случи. Цената на Nokia Lumia 900 във Великобритания падна от 99 долара с двугодишен договор към мобилен оператор на 49.99 долара с такъв договор. Компанията се принуди да я свали.

Някога пазарен лидер, финландската компания продължително губи пазарен дял. През миналия месец тя обяви, че ще освободи 10 хил. служители. И че бизнесът й с мобилни апарати има по-големи от очакваните загуби за последното тримесечие. Освен това трите водещи международни агенции за кредитен рейтинг намалиха оценката си за нея към по-лошо.

Очаква се, че през 2012 г. смартфоните с ОС на Google Android ще завземат 61% от глобалния пазар, а тези на Apple – над 20%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ