Петър Дяксов: Добрият графичен дизайн успешно привлича нови клиенти и е конкурентно предимство в бизнеса

Петър Дяксов: Добрият графичен дизайн успешно привлича нови клиенти и е конкурентно предимство в бизнеса

Петър Дяксов: Добрият графичен дизайн успешно привлича нови клиенти и е конкурентно предимство в бизнеса

Петър Дяксов е сред водещите дигитални предприемачи в страната. Той е съсобственик на няколко онлайн магазина, които оперират на територията на цялата страна и не само, също така е и управляващ партньор в дигитална агенция SEOMAX, която предлага богата гама от услуги за различни бизнеси, стремящи се да представят себе си по-добре в Интернет. Дяксов има богата експертиза в сферата на дигиталния маркетинг, която гради в продължение на повече от 10 години. В края на миналата година той и съдружникът му Любомир Атанасов обявиха следваща голяма инвестиция, която са направили в проект за създаване на графични дизайни. Платформата Design Expert е иновативна в предлагането на създаване на графични визии за всеки бизнес на месечен абонамент.

- Здравейте, г-н Дяксов! В края на 2022 година обявихте нов бизнес, насочен към създаване на графични дизайни. Разкажете ни как се стигна до него и защо решихте да инвестирате в платформата Design Expert?

- Позволете ми първо да Ви благодаря за този разговор! Всичко започна от нашата дигитална агенция SEOMAX, в която успешно предлагаме услугата графичен дизайн от много години. С течение на времето започнахме да мислим за развитие на наш проект за графичен дизайн. Тогава се появи възможност да закупим водеща платформа в този сегмент, а именно Design Expert. Платформата създава неограничен брой графични дизайни. Моделът ни се стори доста интересен – вече имаше активни клиенти и създадени процеси, което ни даде възможността много бързо да стартираме нашата дизайн услуга.

- Платформата е носител на титлата „Високи постижения в иновациите за 2022 година“ от конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Какво точно е иновативното в нея?

- Това е един от най-престижните конкурси за иновации в страната ни, който се организира за 18-а поредна година от фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Enterprise Europe Network – България. Затова сме горди от оценката, която получихме за Design Expert. Платформата предлага иновация за България, която е свързана с предлагането на неограничен брой подадени задачи, свързани с графичен дизайн и съответно неограничен брой корекции по тях срещу месечна такса. Всяка задача, изпратена от клиент, бива изработена само в рамките на 24 или 48 часа през работните дни и предоставена за одобрение. Подобен тип бизнес модел съществува, но не и по начина, по който ние го предлагаме. В България тя за момента няма аналог. В нашата платформа  работят само и единствено български дизайнери.

- Кой може да се възползва от услугата на Design Expert?

- Платформата Design Expert е подходяща за всеки един бизнес – онлайн магазини, хотели и фирми, които предлагат различни услуги. В общи линии клиентите са разнообразни – сред тях се отличават, както утвърдени брандове като Punto и ParkMart, така и тепърва налагащи се. Общото между тях е желанието им да се представят добре в интернет пространството и имат нужда от професионално направен дизайн за техните рекламни кампании. Добрият графичен дизайн, не само помага на компаниите да изградят разпознаваемост на бранда си, но успешно привлича нови клиенти и е конкурентно предимство в бизнеса.

- Работата на свободна практика в последно време става все по-популярна, особено в ерата на дигиталните услуги, каквато всъщност е услугата на Design Expert. Какви са предимствата на вашата платформа?

- Едно от водещите предимства на платформата ни е че работим изключително бързо - в рамките на един ден, максимум два, в зависимост от рамките на пакета, който е избрал клиента. Ние предоставяме готови дизайн решения. Това дава възможност на бизнесите или маркетинг отделите им да бъдат гъвкави в създаването на рекламни кампании. Следващото важно преимущество е че ние гарантираме качество. Не само защото в платформата ни работят професионални графични дизайнери, преминали множество обучения, но и заради строгия контрол, през който преминават всички проекти преди да достигнат до клиента. Също така Design Expert дава гъвкавост на клиентите си с възможността за корекции, които са неограничен брой и се правят в много кратки срокове. Друго ключово преимущество за платформата е нейният екип. Всеки проект има свой дизайнер, който от своя страна има по двама свои заместници, които реагират в извънредни ситуации. По този начин клиента винаги има на разположение дизайнер, който ще нанесе корекциите му или ще създаде визия за него в най-кратки срокове.

- За финал, какви са вашите бъдещи планове?

- В края на миналата година създадохме съвсем нова платформа, която вече е активна, но планираме да продължим работата по нея, за да я  подобряваме и развиваме. Смятаме да надграждаме с допълнителни функционалности, които да улесняват нашите клиенти. Освен стремежа ни към увеличение на броя на нашите клиенти на българския пазар, сме си поставили за цел да предоставяме услугата на други пазари като Великобритания, Нидерландия и други държави от Европейският съюз. Въпреки това приоритет на платформата ще остане работата с български дизайн специалисти. В същото време активно работим върху обучаване и подобряваме уменията на нашите дизайнери, за да могат да предоставят още по-добра и качествена услуга.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ