Siemens отново №1 по устойчивост в класацията на Dow Jones

Siemens отново №1 по устойчивост в класацията на Dow Jones

Siemens бе обявена за втора поредна година за най-устойчивата компания по международно признатата класация на Dow Jones - Sustainability Index (DJSI), публикувана от Асоциацията на инвеститорите. Върховата позиция в класацията отличава лидерството на компанията по устойчивост измежду седем индустрии, а Siemens отново е класирана като най-устойчива компания в сектора, в който оперира. Представители на този сектор са и General Electric, Philips и 3M.

„Достигането на първото място е още едно доказателство за нашия успех в системното ориентиране на Siemens към решения, свързани с устойчивото развитие", коментира г-жа Барбара Кукс, член на Управителния съвет на Siemens и Главен мениджър „Устойчивост“ на компанията. Това второ поред изключително високо отличие доказва, че стратегията, структурата, програмите и процесите, установени от компанията, са ефективни и резултатни. „Сега ние жънем плодовете на нашия труд във всички сфери“, допълва г-жа Барбара Кукс. „В управлението на веригата за доставки, например, ние не само сме реализирали спестявания през последните години, измерими в едноцифрена сума в милиарди, но също така допринесохме и за квалификацията на повече от 1000 доставчици, които участваха в нашите одити за енергийна ефективност ", добавя г-жа Барбара Кукс.

Зелените технологии са изключително важен и непрекъснато разрастващ се бизнес в портфолиото на Siemens. От 2008 г. компанията е увеличила приходите си, генерирани от зелени продукти и решения от 19 млрд. до 33 млрд. евро - или 42 на сто от общите й приходи към днешна дата. През фискалната 2012 г. екологичните предложения на Siemens са помогнали на клиентите на компанията да намалят вредните емисии на въглероден двуокис с почти 332 милиона тона.

 Siemens постигна също много добър рейтинг с участието си в проекта за карбоновите спестявания (CDP). Чрез него компанията също работи за намаляване на въглеродните емисии и дава своя принос към глобалните усилия в борбата срещу климатичните промени. Проектът CDP е подкрепен от повече от 722 институционални инвеститори, които заедно управляват активи на обща стойност над 87 трилиона щатски долара и по този начин притежават големи дялове във водещите публично търгувани фирми.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ