Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Световно известният производител на керамика, порцелан и санитарен фаянс Villeroy & Boch подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group, която има представителство и у нас от години. „Идеал Стандарт- Видима“ в Севлиево развива пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard.

Сделката, която се очаква да бъде завършена в началото на 2024 г. ще създаде нова интегрирана компания, която ще се нареди сред най-големите европейски производители на продукти за баня. Villeroy & Boch ще финансира придобиването с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Транзакцията подлежи на обичайните регулаторни прегледи и одобрения, както и на успешното обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A. За разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката.

„Сливането се извършва на основата на солидна финансова структура. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обхвата на сделката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването“, обяснява финансовият директор на Villeroy & Boch д-р Маркус Уорнке. Очаква се сделката да бъде завършена в началото на 2024 г.

В резултат на сливането оборотът на  Villeroy & Boch в сектор бани и уелнес ще се удвои до 1.4 млрд.  евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата. „Това сливане означава, че ще се присъединим към най -големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, казва Франк Гьоринг, изпълнителен директор на Villeroy & Boch. Нашите допълващи се силни страни  ни правят по-конкурентоспособни и значително подобряват стартовата ни позиция за постигане на допълнителен растеж.”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ