БАИ ще представи утре Световния доклад за инвестициите за 2011 г.

БАИ ще представи утре Световния доклад за инвестициите за 2011 г.

Българската агенция за инвестиции (БАИ) ще представи утре изводите и препоръките на Световния доклад за инвестициите за 2011 г. на фона на бизнес климата в България. Той ще бъде представен от директорът на БАИ Борислав Стефанов от 14.00 часа в столичния Студентски град - Център за образование и култура „Илиев" към Американски университет в Българи, съобщиха от Министерството на икономиката.

Докладът се публикува всяка година от 1991-ва насам от Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD). Документът проследява тематично преките чуждестранни инвестиции в различни райони по света, съдържа регионални и национални статистики и огласява методите, чрез които световната организация може да окаже помощ за инвестиционните процеси и икономическия напредък.

За 2011 г. докладът е на тема "Режими на международно производство и развитие, несвързани с дялово участие" и е фокусиран върху развитието на международните корпорации, включително договори за изработка, франчайзинг, лицензиране и управление. Той предоставя актуални данни за преките чуждестранни инвестиции на всички континенти и коментар за международните тенденции в притока на чуждестранните инвестиции. Едновременно с доклада БАИ ще огласи и информация за инвестиционната среда в България, за своите инициативи и планирани дейности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ