БДЖ и Летище София с нови шефове

БДЖ и Летище София с нови шефове

Транспортният министър Ивайло Московски подписа заповеди за уволнение днес на изпълнителния директор на БДЖ Пенчо Попов и на Летище София Асен Танчев, съобщиха от оглавяваното от него ведомство.

Мотивът и при двамата са незадоволителни финансови резултати, става ясно индиректно от аргументите за назначаването на приемниците им.

Шеф на железниците става Йордан Недев, от който се очаква подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Йордан Недев е завършил икономика в СУ „Св. Климент Охридски” и магистратура по финанси в London Business School. От 2005 г. до сега е работил като управляващ партньор по корпоративни финанси в Партньори ММД. От 2004 г. до 2005 г. е бил изпълнителен директор на СИИ Секюритиз АД, а година преди това е бил изпълнителен директор на Инвестор.БГ. Владее английски, испански и руски.

Директор на столичния аеропорт ще е Веселин Пейков, който трябва да въведе нови механизми в управлението на летището, чрез които да се оптимизира работата и да бъдат постигнати по-високи финансови резултати, обясниха от министерството.

Веселин Пейков е магистър по гражданско инженерство от института за инженери в гражданската авиация в Киев, Украйна. Веднага след завършването си през 1994 г. започва работа на Летище София, като е преминал през различни позиции. До декември 2010 г. е бил директор „Информационни технологии и поддръжка”. Владее английски и руски езици.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ