Българите пишат тройка на правителството

Българите пишат тройка на правителството

С почти единица по шестобалната система е паднало доверието на гражданите към правителството. Средната оценка на общественото мнение за работата на кабинета е 3,34 по шестобалната система, показва национално представително проучване на "Алфа рисърч", направено сред 1020 души между 28 май и 3 юни.

За сравнение, социологическата агенция посочва оценката след първите сто дни на управление на кабинета, когато е била 4,13

От агенцията отчитат намаляване на позитивните оценки за работата на правителството със 7 процентни пункта и в резултат на което неодобрението към дейността на кабинета за първи път започва да доминира над одобрението - 33% към 26%.

"Ножицата" от 7% е доста скромна в сравнение например с правителството на Сергей Станишев, коментира шефът на "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

Най-сериозният спад на доверие към миналия кабинет е регистриран само четири месеца след формирането му през декември 2006 г., а "ножицата" е била 20%.

При кабинета на Симеон Сакскобургготски спадът на доверие е регистриран през януари 2002 - шест месеца след началото на мандата му и недоверието е било с 8% по-голямо от положителните оценки.

При доверието към премиера Бойко Борисов също се наблюдава спад, но като цяло одобрението към него (40%) продължава да е значително по-високо от неодобрението – 25%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ