Най-интересното във вестниците на 31 август, вторник

Най-интересното във вестниците на 31 август, вторник

Най-интересното във вестниците на 31 август, вторник

Яловият откъм новини август се изниза и по страниците на вестниците настъпва оживление. „Свърши спокойният живот в София”, отбелязва в коментар „Труд” и изброява комбинация от стресиращи фактори, които ще се стоварят наведнъж върху най-големия град в държавата – настъпва Голямото завръщане (т.е. пак се завръщат задръстванията по улици и булеварди), идва си и политическото войнство. В тази връзка вестникът тръпне в очакване най-вече с какво ще ни изненада финансовият министър Симеон Дянков след необичайното си лятно мълчание.

Преди това обаче него (за Дянков ни е думата) го изненада Костов с риторичния въпрос дали се справя със задълженията, които предполага поста му. Костов не само пита, а и отговори ще иска – „ДСБ прогнозира трудни месеци за Дянков и икономиката”, съобщава „Сега”. Нас ако пита, на Дянков му е най-лесно, ние в смисъл, данъкоплатците да му мислим.

Друго, вдигащо адреналина предизвикателство за пословичното българско търпение съзира „24 часа” – „7 тапи в София” ще запушат движението окончателно и може би ще докарат язва на по-темпераментните.

Вестникът се е постарал да потърси и предложи алтернативни маршрути, но май най ще е удобно да си стоим вкъщи. За алтернатива, но на министър се е замислил и премиерът Борисов. „Клати се столът на военния министър”, разкрива „Труд”. Генералът бил бесен от три гафа на подопечния си, единия от които наистина е голяма излагация. В тв интервю Ангелов обявил, че Сирия разработва ракети срещу нас. Последвала светкавична нота от Дамаск и заплаха да скъсаме дипломатическите отношения, та се наложило Николай Младенов спешно да гаси пожара.

Цялата пожарна обаче да се събере, пак няма да угаси пожара в душата на Борисов от новината „Разследването за подкуп срещу Николай Цонев е частично прекратено”, в. „Дневник”.

„Мениджър Нюз” ви желае четене без нерви!

 Още заглавия:

 „Законът за кредитите не направи по-прозрачни банковите лихви” – в. „Сега”

 „Оди за балони. Оцеляване под въпрос” – Кеворк Кеворкян, в. „Труд”

 „Гледай образованието, не мощите” – Константин Вълков в в.”24 часа”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ