Нов смъртен случай в "Ораново"

Нов смъртен случай в Ораново

Нов смъртен случай в "Ораново"

Нов смъртен случай има в рудник "Ораново". Преди час от тунелите бе изваден трупът 49-годишен миньор, предаде БГНЕС. 

В момента се прави оглед от следователи от Второ РУП. Става въпрос за инцидент. Мъжът е на 49 години от Благоевград и е получил инфаркт, когато влязъл в мината за първа смяна. Той е бил от работниците, които извършват рутинна работа в рудник „Ораново”, а не е бил част от спасителните екипи. Сигналът бе подаден в 07:30 часа. Тялото бе извадено 20 минути след 08:00 часа.

На място има дознатели, полицаи, там са и управителят на рудника Валери Манов, началникът на Областната инспекция по труда Петър Попадиин и директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов.

Според информация на "Фокус" мъжът е дошъл на работа в рудника към 07:00 часа тази сутрин, бил е на работа половин час, след което му е прилошало. Екип на Спешна медицинска помощ, който е в района на мината заради спасителните операции, които текат, му е оказал незабавна медицинска помощ, но въпреки това фаталният изход е настъпил.

Категорично причината за смъртта не е свързана със злополука или травматични увреждания, заявиха медиците. Инцидентът няма връзка със дейностите в рудника по издирването на двамата изчезнали миньори.

Тялото на починалия е пред депото за вагоните и влакчето, където изваждат от рудника въглищата. Валери Манов заяви, че става въпрос за инцидент: "Не е трудова злополука, на мъжа му е прилошало, получил е инфаркт и е починал", каза управителят на рудника. Комисар Георги Костов допълни, че предстои аутопсия, мъжът няма травматични увреждания.

Днес започва 18-ият ден от издирването затрупаните Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Припомняме, че тази нощ са били разчистени 2,50 метра от галерия "А" в рудник "Ораново". Пространството е разчистено, за да бъде изграден предпазният щит към кръст "Б". Това се прави, за да се подсигури гърба на спасителите, тъй като те работят в галерия, която завършва сляпо след 10-ина метра. При разчистването тази нощ е била открита една от задвижващите машини, която от напора на калната маса е била изправена във вертикално положение. I смяна, която днес слиза в рудника, ще изгради щита, след което започва същинската работа по издирването на затрупаните Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Иван Лазаров (35 г.) и Николай Михайлов (42 г.) са в неизвестност, след като скалното свлачище на 300 метра под земята, затрупа към 9:30 ч. на 16. юли четирима миньори. Още същия ден Асен Стойнев и Христо Младенов бяха открити мъртви. Фаталната мина е взела живота на шест души за шест години. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ