Разхлаждат мечките в Белица със сладолед

Разхлаждат мечките в Белица със сладолед

Първите жежки дни у нас са факт. Поради тази причина мечките в резервата „Четири лапи” до Белица се нуждаят от специална програма. За да им бъде осигурена прохлада в горещите летни дни управата на резервата ще дава на мечките плодов сладолед. Освен това ще бъдат напълнени 2-метрови басейни. Това съобщи за радио „Фокус” Васил Мадолев, ръководител на екип в парка за танцуващи мечки.

Общо 7 басейна с радиус над 20 метра ще „разхлаждат” мечките през летните месеци. Засега мецаните няма да бъдат подлагани на специална лятна диета. Мадолев обясни, че „дневното меню” на мечките се определя в зависимост от сезона. Около 10 килограма плодове и зеленчуци и два хляба е месечната дажба на всяка мечка, като два пъти в седмицата менюто им включва пиле и риба.

Въпреки лошата пътна инфраструктура и почти разрушения път до резервата за танцуващи мечки „Четири лапи” край Белица, интересът на туристите е много голям, а посещенията през летните месеци се увеличават.

По думите на Мадолев, изключително тревожен е фактът, че след като веднъж вече са посетили парка, туристите не се връщат отново поради лошия път от Белица до парка. В момента процедурата по възлагане на обществена поръчка на ремонта на пътя временно е спряна поради обжалване пред съда.

Общата дължина на пътя е 11 километра, за възстановяването му вече са отпуснати 5 млн.лева. Над 1000 души посещават всеки месец парка в Белица. Общата му площ е около 120 декара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ