Статиите, с които Георги Ангелов и "Мениджър", спечeлиха "Черноризец Храбър"

Статиите, с които Георги Ангелов и Мениджър, спечeлиха Черноризец Храбър

Статиите, с които Георги Ангелов и "Мениджър", спечeлиха "Черноризец Храбър"

Един от най-известните икономисти на България и автор на сп. „Мениджър“ беше отличен с наградата „Черноризец Храбър“ за бизнес и финансов журналист. Това се случи снощи на церемония във Военния клуб, организирана от Съюза на издателите в България. Водещ на събитието беше Мартин Карбовски.

Наградата си Ангелов получи лично от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. „В днешно време отговорността да се пише за криза е огромна, защото във времена на криза анализите и думите тежат двойно повече отколкото във време на възход. Те могат да предизвикат както заблудено щастие, така и разрушителна паника, затова бъдете внимателни“, призова министърът.

„Искам да благодаря на сп. „Мениджър“ и на журито за наградата. Г-н Карбовски каза, че за последните 20 години сме постигнали само свобода на словото. Надявам се, че благодарение на медиите в следващите години ще имаме и повече просперитет“, заяви Георги Ангелов.

Ангелов, който е публикувал стотици текстове в български и чужди издания, сред които European Voice и Europe's World, заслужи наградата си с 4 текста, публикувани в „Мениджър“ за последната година. Те са:„Ние в световните новини“, „Новото (не)нормално“, „Балканиадата на бизнеса“ и „Български уроци по икономика“.

Ангелов е съавтор и на две книги: „Държавата срещу реформите“ и „България в световните класации“. Основните му интереси са свързани с данъчна политика, реформи, икономическо развитие и европейски въпроси. Причината, поради която той беше номиран за наградата от сп. „Мениджър“ е, че неговите текстове се отличават със силни тези и аргументи и с ясно идразена гражданска позиция.

Отдолу може да видите останалите наградени категории и журналисти в конкурса:

Журналистическо разследване: Ивайло Станчев, в. „Банкер“

Политически журналисти и коментатор: Горан Готев, в. Земя

Репортер: Искра Ценкова от сп. "ТЕМА"

Спортен журналист: Ивайло Йолчев от в. "Стандарт"

Култура и стил на живот: Любомир Кюмюрджиев и Иво Данчев от сп. "National Geographic"

Фотожурналист: Ани Петрова от в. "Новинар"

Журналист от регионална медия: Камен Йорданов от в. "Бряг"

Млад журналист: Райко Байчев от в. "Стандарт"

Специалната награда тази година за значим обществен принос на медия беше присъдена на на вестник "Стандарт" – за кампанията "Чудесата на България".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ