Ученичката, която писа на Дянков, изпрати писмо и на Орешарски с молба да спре мизерията

Ученичката, която писа на Дянков, изпрати писмо и на Орешарски с молба да спре мизерията

Момичето, което написа разтърсващото писмо до бившия финансов министър Симеон Дянков, днес пише до министър-председателя Пламен Орешарски, съобщи Нова телевизия.

16-годишната ученичка от Пловдив, която взриви социалните мрежи с откровените си критики към управляващите и защити социално онеправданите, сега се изправя срещу премиера Орешарски. 

В писмото, написано по детски, тя го моли да спре мизерията, в която живеят пенсионерите и да помогне на младите хора да останат в страната. 

"Сякаш вече се съмнявам дали правителството би ме чуло, щом отказва да чуе гласа на протестиращите", казва Марина.

Текстът на сегашното ѝ писмо е почти същия като този на писмото до Дянков, защото според Марина ситуацията у нас през последната година не се е променила.

Пенсиите не стигат за нищо, какво по-напред да направиш с тях - да си платиш тока, парното или да си купиш храна, възмущава се ученичката.

Хората купуват нискокачествени стоки, защото само това могат да си позволят. Живеем в робство - робството на парите, на държавниците, на управляващите, смята Марина.

Съучениците ѝ я определят като Жана д'Арк. Учителите ѝ се гордеят с нея и я определят като пример за гражданска позиция и за това каква трябва да бъде днешната младеж.

Въпреки това обаче десетокласничката вижда бъдещето си в чужбина и мечтае да учи в Германия или Австрия.

"Когато държавниците ти казват в очите - тръгвайте, емигрирайте, когато държавата не ме иска, как да ме амбицират да остана", казва Марина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ