Цените в промишлеността се увеличават през ноември

Цените в промишлеността се увеличават през ноември

Цените в промишлеността се увеличават през ноември

Общият индекс на цени на производител през ноември 2011 г. нараства с 1.0% спрямо предходния месец. По-високи цени са регистрирани в добивната промишленост и в преработващата промишленост - с 1,3%, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено намаление с 0,3%. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

По-съществено увеличение на цените в преработващата промишленост се наблюдава при производството на основни метали - с 2,8%, при производството на облекло - с 1,8%, и при производството на химични продукти - с 1,2%.

Общият индекс на цените на производител през ноември 2011 г. се увеличава с 6,8% в сравнение със същия месец на 2010 г.

В преработващата промишленост нарастването на цените на производител е 7,8% спрямо ноември 2010 година. По-съществено увеличение е регистрирано при производството на химични продукти - със 7,8%, при производството на хранителни продукти - със 7,6%, и при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - със 7,5%, а намаление се наблюдава при производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 1%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ