Цифровизацията – с неясен старт

Цифровизацията – с неясен старт

Все още остава неясен моментът, в който ще започне цифровизацията, съобщи БНТ. Широко рекламираното за 1 септември начало на преминаването от аналогова към изцяло цифрова телевизия се отложи заради нераздадените декодери на всички, които имат право да ги получат.

Три региона все още нямат необходимите устройства, за да се даде начало на проекта. Това са едни от най-големите български градове.

Общо 210 хиляди са хората, които са имали право на енергийни помощи през изминалия отоплителен сезон и съответно сега могат да се снабдят с ваучери за декодери.

По-рано през седмицата заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обясни, че процесът на цифровизацията трябва да приключи до средата на септември.

„В момента процедурата за избор на изпълнители за доставчици на декодиращи устройства е приключила. Намираме се в етап, в който трябва да изчакаме за потенциално и евентуално обжалване и се надяваме около 10 септември да сключим договори с изпълнителите, в случай че няма обжалване. Когато сключим договорите, изпълнителите имат незабавно задължение да започнат да снабдяват регионите с декодиращи устройства", обясни Тодоров.

Той заяви, че Министърът обясни, че са подменени информационните клипове и текстове по кампанията за цифровизацията, които определяха датата 1 септември като край на едновременното излъчване на цифров и аналогов сигнал.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ