Съдът намали паричните гаранции на двама от обвиняемите по случая “Nexo”

Съдът намали паричните гаранции на двама от обвиняемите по случая “Nexo”

Съдът намали паричните гаранции на двама от обвиняемите по случая “Nexo”

Софийският градски съд намали в пъти паричните гаранции за двама от обвиняемите по разследването на криптокомпанията "Nexo" - Траян Николов и Калин Методиев

Обвинението им наложи по 1 млн. лв. гаранция, но те обжалваха в съда. Съответно, според днешното решение за Траян Николов тя става 150 000 лв., а за Калин Методиев – 100 000 лв.

Според магистратите от Софийския градски съд има обосновано предположение, че двамата са съпричастни към част от обема на обвиненията. Има и доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари.

Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни. 

Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната, защото има опасност да се укрият, а Траян Николов може да извърши и престъпление. Заради престоя на делото в съда, е продължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест. Шефовете на крипто компанията Антони Тренчев и Коста Кънчев се издирват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ