Домусчиев за поскъпването на тока: Това е мързеливо решение!

Домусчиев за поскъпването на тока: Това е мързеливо решение!

Домусчиев за поскъпването на тока: Това е мързеливо решение!

Да се увеличи цената на електроенергията е най-мързеливото решение, а това се прави от години. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, който се появи в студиото на Нова телевизия със стикер на сакото „Ден на траур за българската икономика".

„Предстоят протести в страната срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Тези протести са прецедент в българската история, досега такова нещо не се е случвало. Досега протестираха синдикати, а сега - работодатели заедно със своите служители. Това ще е ясен знак, който искаме да дадем, че в системата на енергетиката трябва да има сериозни реформи", заяви Домусчиев.

По думите му протестът е срещу статуквото и липсата на реформи.

Относно казаното от него в други интервюта в медиите, че енергийният регулатор защитава определена група олигарси, Домусчиев заяви, че визира хората, които стоят зад ВЕИ-тата, топлофикациите и заводските централи, които са една от основните причини за постоянното поскъпване на тока.

„Тези хора разполагат с много сериозен ресурс срещу всичко това, което правят в момента работодателските организации и се опитват по всякакъв начин да вкарат някакви клинове между нас. Всеки знае, че в парламента има поне 20-ина депутати, които имат участие в това", заяви шефът на КРИБ, но не пожела да назове имена.

„Ако се вземат всички мерки, които ние предоставихме на правителството, би трябвало дефицитът в енергетиката не само да изчезне, но и предвиждаме, че могат да се спестят до около 1 милиард лева. Искаме и инвестиции в държавните предприятия, които продължават да се обезкървяват", заяви шефът на КРИБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ