Довиждане, Дейвид Летърман!

След 33 години на екран легендарният американски водещ Дейвид Летърман проведе последното си предаване. Финалното издание на вечерното му шоу в САЩ продължи 17 минути повече от обичайното време, посочва "Хъфингтън Пост". Летърман благодари на хората, работили за него през годините, и посочи, че едва ли някога би могъл да стори достатъчно, за да се отплати на публиката. 

Последното "Вечерно шоу с Дейвид Летърман" беше уважено от музикантите от Foo Fighters, които изпълниха парчето "Everlong" в ефира, облечени в костюми. Тази песен беше изпята от тях в шоуто през 2000 г., когато Летърман се завърна като водещ след операция на сърцето. На екрана беше показана дълга поредица от фотографии, които отразяват десетилетната история на шоуто. 

Летърман се оттегля, след като беше водещ по време на мандатите на цели четирима американски президенти. Всички те обявиха в началото на управлението си: "нашият дълъг кошмар приключи". "Единственото, което ми остана да направя за последен път в ТВ ефир, е да кажа "Благодаря ви!" и "Лека нощ!", каза Летърман.

В кариерата си той има 6028 епизода на шоуто, излъчени по телевизия CBS и телевизия NBC. Остава известен с чувството си за хумор. През септември ще бъде заменен от Стивън Колбърт, за когото казва "мисля, че той ще свърши чудесна работа".

Последните няколко седмици на предаването му бяха изпълнени с носталгия, защото забавлява в ефира свои стари познайници - Том Ханкс, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Опра Уинфри. При благодарностите си към множеството служители на CBS Corp. в последното си предаване снощи, той заяви: "Толкова е очевидно всяка вечер, тази вечер отново, че те са много по-добри в работата си, отколкото аз съм". "Искате да знаете какво ще правя след като се пенсионирам? Ако Господ е смен, се надявам да стана новото лице на сциентологията", пошегува се водещият. 

Конкурентът му с предаване по същото време в друга телевизия - Джими Кимъл, му отдаде почит, като не направи ново шоу в ефира на ABC тази сряда, когато по прницип трябваше да се състезава за същото ефирно внимание. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ