Цените на петрола се понижиха на фона на забавянето на заводската активност по света

Цените на петрола се понижиха на фона на забавянето на заводската активност по света

Цените на петрола се понижиха на фона на забавянето на заводската активност по света

Цените на петрола се понижиха отново в ранната търговия във вторник на фона на влошаващата с е перспектива за търсенето на горива, подчертана от данните за спад в глобалното производство, пише Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,17 долара, или 1,17%, до 98,86 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол WTI се понижи с 0,92 долара, или 0,98%, до 92,07 долара за барел.

„Цените на суровия петрол се сринаха, след като множеството данни за дейността на заводите показаха, че светът се насочва към гигантско глобално икономическо свиване и поради очакванията за повече производство на петрол след много добър сезон на печалби за петролните компании“, каза Едуард Моя, старши пазарен анализатор от OANDA , в бележка.

Загрижеността за рецесията се засили в понеделник, тъй като проучвания в Съединените щати, Европа и Азия показаха, че фабричната активност губи инерция през юли.  Слабото глобално търсене и строгите ограничения срещу разпространението COVID-19 в Китай забавиха производството.

Спадовете на цените също идват, докато участниците на пазара очакват резултата от срещата в сряда на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзниците, водени от Русия, носещи общото название ОПЕК+, на която групата ще вземе решение за септемврийския добив.

Двама от осемте източника от ОПЕК+ в проучване на Ройтерс казаха, че умерено увеличение за септември ще бъде обсъдено на срещата на 3 август, докато останалите казаха, че производството вероятно ще се запази стабилно.

Репортер на Fox Business каза, че Саудитска Арабия ще настоява ОПЕК+ да увеличи производството на петрол на срещата.

„Възходящият импулс на цените на петрола постепенно изчезва... След като ситуацията с предлагането и търсенето покаже някакви признаци на по-нататъшно влошаване, петролът вероятно ще доведе до спад сред суровините“, казаха анализатори от Haitong Futures.

Междувременно в понеделник Съединените щати наложиха санкции на китайски и други фирми, за които казаха, че са помогнали да продадат десетки милиони долари ирански петрол и нефтохимически продукти в Източна Азия, тъй като се опитват да увеличат натиска върху Техеран да ограничи ядрената си програма.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ