Петролът поевтиня на фона на данните за запасите в САЩ

Петролът поевтиня на фона на данните за запасите в САЩ

Петролът поевтиня на фона на данните за запасите в САЩ

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда на фона на данните за запасите от суров петрол в САЩ, които показаха по-голям от очакваното ръст, предаде Ройтерс. На пазара се отразиха и опасенията, че увеличаването на броя на заразените с COVID-19 в Китай ще засегне търсенето на горива.

Към 9:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,20 долара, или 0,21%, до 95,16 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол WTI се понижи с 0,34 долара, или 0,38%, до 88,57 долара за барел. И двата петролни еталона поевтиняха с около 3% във вторник.

Запасите от суров петрол в САЩ са нараснали с около 5,6 млн. барела за седмицата, приключила на 4 ноември, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт, докато прогнозата на седем анализатори, анкетирани от Ройтерс, бе за ръст от 1,4 млн. барела.

Миналата седмица пазарът се беше хванал за надеждите, че Китай може да се насочи към облекчаване на COVID ограниченията, но през уикенда здравните служители казаха, че ще се придържат към подхода си за „динамично прочистване“ на новите инфекции.

Случаите на COVID в Гуанджоу и други китайски градове се увеличиха, като глобалният производствен център се превърна в най-новия епицентър на COVID-19 в страната.

Анализаторът на CMC Markets Тина Тенг каза, че въпреки ограниченото предлагане на физическите пазари, забавянето на търсенето в Китай оказва голямо влияние върху пазарите на петролни фючърси.

Данните на Американския петролен институти показаха още, че запасите от бензин са се увеличили с около 2,6 млн. барела спрямо прогнозите на анализаторите за спад от 1,1 млн. барела.

Пазарът ще очаква официални данни за запасите в САЩ от Администрацията за енергийна информация, които да дадат по-добра представа за търсенето в най-голямата икономика в света.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ