КНСБ планира голям протест в София в понеделник

КНСБ планира голям протест в София в понеделник

КНСБ планира голям протест в София в понеделник

КНСБ планира за понеделник голяма протестна демонстрация в София под наслов "За по-високи възнаграждения и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България". 

Тя ще започне с митинг от 10.00 часа сутринта пред сградата на Народното събрание, последван от протестно автошествие по централни улици и булеварди на столицата, предава БНР. 

В синдикалния протест ще участват ръководството на КНСБ и представители на основните ѝ членове от всички сектори и регионите на страната. 

Основното искане е за осигуряване на допълнителни 450 милиона лева за увеличение на заплатите в публичния сектор, които да залегнат в Бюджета за догодина основно от капиталовите разходи. 

След края на митинга, в 11.00 часа, ще започне протестно автошествие по централни столични булеварди и улици. Маршрутът е следният: Тръгване от паркинга пл. “Княз Александър I”  – пл. „Независимост”– бул. „Цар Освободител” – Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – пл. „Площад на авиацията” (кръговото в близост до зала “Арена София”) – бул. „Цариградско шосе” – Орлов мост – бул” Евлоги и Христо  Георгиеви” – НДК – бул. „България” – бул. „Акад. Иван Гешов” –  бул. „Цар Борис III” – пл. “Руски паметник” – бул. „Ген. М.Д. Скобелев” – ул. „Опълченска” – бул. „Тодор Александров” – пл. „Независимост”. 

От КНСБ вече предупредиха, че зрее социално напрежение на редица места: регионалните здравни инспекции, "Училищно и детско здравеопазване", агенциите към земеделското министерство и други. 

Вече бяха проведени протестни акции и от работещите в Агенция "Пътна инфраструктура", които блокираха магистрала "Хемус" при тунела "Топли дол", както и от сектор "Култура", включително представителите на сценичните изкуства. С протестни табели на превозните средства протестират и работещите в градския транспорт на София и други градове. На едночасова предупредителна стачка излязоха и работещите в Агенцията за социално подпомагане в цялата страна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ