Heineken се изтегля от руския пазар до средата на годината

Heineken  се изтегля от руския пазар до средата на годината

Heineken се изтегля от руския пазар до средата на годината

Холандската Heineken планира да напусне Руската федерация през първата половина на 2023 г.

„В момента е трудно да приключим транзакцията в Русия, тъй като правилата продължават да се променят. Ние не забавяме и искаме всичко да върви по-бързо. Целта ни е да постигнем споразумение през първата половина на тази година“, заявиха от пивоварния концерн в официално съобщение.

Heineken  оценява щетите от напускането на руския пазар на почти 300 млн. евро. Окончателните загуби ще бъдат определени след прехвърлянето на бизнеса на новия собственик.

Както беше съобщено, през март миналата година компанията обяви спирането на нови инвестиции и износ за Русия, прекратяване на производството, продажбите и рекламата на своята водеща марка Heineken. Освен това Heineken се отказа от приходи от руски бизнес - всички плащания, възнаграждения и дивиденти бяха спрени.

Портфолиото на производителя включва около 300 марки, включително марките Heineken, Amstel, Birra Moretti, Desperados, Foster's, Newcastle Brown Ale, Sagres, Sol, Star, Strongbow, Tecate, Tiger и др.

Националните марки в Русия включват марките Okhota, Zhigulevskoe,"Степан Разин "," Бочкарев "и др. Компанията има седем пивоварни в Русия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ